Legendák

/Legendák

Legendák

Üdv a Legendák világában!

Ezek a sztorik egy roppant érdekes összefogás eredményei. Reméljük érdekes történetek fognak kibontakozni, amik mint legendák fent maradnak, ha a játék története máshogy is változik a későbbiekben.

A szerzők:

   

Halápi Dávid       –      Jodie AI

2020-08-10T20:57:50+01:00

5 hozzászólás

1

 1. Halápi Dávid szeptember 30, 2020 at 19:21

  Hayato és Noodle a temetőben.

  Hayato megállíthatatlanul haladt a temető felé, szinte figyelembe se véve az utána koslató Noodlet. Mikor odaért céltudatosan ment előre, és meg állt az egyik sírnál. Noodle itt érte utol.

  – Mégis miért jöttél ide?

  – Nézd meg a nevet a síron.

  Noodle döbbenten olvassa a rajta található nevet.

  – De hát ez a te neved…

  – Én nem ebbe a világba tartozom. Az itteni Hayato meghalt. Byakuran hozott ide, hogy segítsek elpusztítani Kylo Rent. De én erre képtelen vagyok. – nagyot sóhajt, majd előre tartja  a kezét, és a koporsó lassan kiemelkedik a sírból. Felnyitja, és megnézi a benne fekvő Hayatot. Sóhajt egy újabb, még gondterheltebbet.

  – És mégis ezt miért kell? – kérdezte Noodle zavarodottan.

  Hayato megrázza a fejét, és látszik rajta a zaklatottság.

  – Tudom mit kell tennem, de félek, nincs elég erőm hozzá.- sóhajt – Segítesz?

  – Miben is? – Kérdi értetlenül, majd le esik neki – Nem…. Nem…. Ezt nem teheted…. Ne tedd ezt velem… 

  – Sajnálom. Bár lenne más választásom…. – Majd ráteszi a másik Hayato mellkasára a kezét, és el kezd koncenrtálni]

  – Kérlek, ne…. ne hagyj magamra…. – átkarolja hátulról a nyakánál – kérlek ne…

  – Sajnálom – mondja, majd szépen elhalványul, és eltűnik, amitól Noodle a padlóra esik. Nem akarja elhinni, ami történt. Nagyon kiborul, és nem tudja mit csináljon. Hirtelen a koporsóból mozgás zaja hallatszódik, majd a benne fekvő Hayato felül, és körbe néz.

  – Temető?  – maga alá néz – Koporsó? Mi történt?

 2. Jodie AI szeptember 26, 2020 at 22:00

  Hayato és Joel 1.

  Visszatérvén a hotelből a templomba, egyenesen a tanácsterembe mentek. Egyedül Hayato kiváltsága, hogy annak ellenére, hogy még tanuló, részt vehet a tanács ügyeiben, így mindketten a szokásos helyüket elfoglalva leültek a teremben.

  – Joel, valami megváltozott bennem. Egyszerűen képtelen vagyok meditálni, sőt egyáltalán bármire is koncentrálni. Úgy érzem az érzelmeim teljesen felemésztenek, pedig már olyan ügyesen megtanultam visszafogni őket.

  – És tudod miért kezdődött ez el?

  – Hát, arról inkább nem szeretnék beszélni.

  -Hayato, tudnom kell a helyzetet, ha azt szeretnéd, hogy segíteni tudjak. Tudod, hogy velem őszinte lehetsz, én nem fogok semmiért sem egy rossz szót szólni, amég itt vagy. Az emberben nem zajlik le ilyen változás minden ok nélkül.

  -…. jó…. Barrissel küzdeni tanultunk… és használtam egy technikát, amit Vapadnak hívott az a kopasz mester – nem jegyeztem meg a nevét – és elkezdtem belevinni az érzelmeimet a harcba. És azóta képtelen vagyok visszafogni őket.

  – Áh, a Vapad. Windu mester titkos technikája. Hol akadtatok rá?

  – A könyvtárban.

  – Legalább jártok könyvtárba… már megérte felépíteni…. Na de viccet félretéve, az a technika veszélyes. Érzelmeket vinni a harcba megtévesztő lehet, mert feltüzel, de ugyanakkor meggondolatlanná is tesz. Miért kezdted el használni ezt a formát?

  – Mert féltem, hogy egy titkos kártya nélkül nem lehetek elég erős, hogy másokat megvédhessek.

  – Úgy látom a Hayatoknál ez visszatérő probléma. Addig nincs nagy baj, míg nem kezd el Kylo Ren tanítani. Tudom, hogy min mész most át. Az elmúlt hónapban láttam, hogy mennyire próbáltál mindent beleadni, de úgy látom, hogy veled nem bánhatunk úgy, mint akármelyik másik padawannal. Te vagy az egyetlen Hayato, aki még nem állt a sötét oldalra. Lehet, hogy ebben teljesül be mindannyiótok sorsa.

  – Én soha nem fogok a sötét oldalra állni!

  – És ha biztosítanék alternatívát?

  – Mire gondolsz?

  – Létezik egy halvány vonal a két oldal között, ahol azok élnek, akik őrzik a békét az Erőben. Magukat csak "Árnyékoknak" nevezik. Ők azok, akik mindkét oldal tulajdonságait magukban hordozzák, és szükség szerint alkalmazzák őket. Egyetlen probléma, hogy én erre nem tudlak megtanítani, sőt senki sem innen. De tudom, hogy ki segíthetne rajtad. Ha gondolod beszélek vele az érdekedben. Ő megtaníthat mindenre, amire szükséged lesz.

  – És ha nem fog menni? És ha megint a sötét oldalra jutok?

  – És ha nem? Sosem tudod meg, ha nem próbálod meg. Hidd el, csak a legjobb kezekbe adlak.

  – Köszönöm. És hol találkozhatom az új tanárommal?

  .- Menj a kísértet városba. És csak azt vidd, ami szükséges.

   

 3. Halápi Dávid szeptember 26, 2020 at 18:45

  Hayato a Jedi Tempomban 2.

  Már több, mint egy hónapja, hogy Hayato csatlakozott a Jedi rendhez. Épp szokásos napi meditációját végezte, amikor valakinek a közeledését érezte. Nem zökkent ki, hiszen pontosan tudta, hogy a csoporttársa Barriss Offee az. Ahogy Barriss közelebb ért, Hayato abba hagyta a meditációt, és felé fordult.

  – Hayato, nagy érdekességet találtam! – mondta Barriss, és elő vett egy Holocront a táskájából – Ezt a könyvtárban elrejtve találtam. – majd bekapcsolta a holocront, amin egy kopasz Jedi mester kezdett beszélni – Ő Windu mester, még a köztársaság idejéből. Ezen a holocronon a saját küzdelmi technikáját a Vaapadot oktatja. Állítólag ezzel a technikával legyőzte magát Palpatin császárt is egy küzdelemben.

  – Ha ennyire erős technika, akkor miért volt elrejtve szerinted? Valami itt nem stimmel. – mondta Hayato.

  – Tanulmányoztam, mielőtt hozzád jöttem. Ez a technika más, mint a többi. Ebbe bele kell tenned az összes benned lakó érzelmet, ami nem fetétlenül felel meg a Jedik tanításainak. De gondolj csak bele, mekkora hatalmat adhat a kezünkbe… Erősebbek lehetünk még talán a mestereknél is.

  – Nem feltétlenül gondolom, hogy ez helyes lenne. Nem véletlenül nem oktatják a mesterek.

  – És ha mégis megtanulnánk a használatát? Az még, hogy ismered nem kötelez semmire. Ellenben gyakorlásnak nagyon jó lenne, és szerintem mindkettőnkre ránkférne, hogy gyakoroljunk. 

  – De pont egy ilyen technikával, amit szándékosan rejtegetnek előlünk?

  – Mond csak, nem azért jöttél ide tanulni, hogy megvédhesd a számodra fontos embereket? Gondolj csak bele, nagyobb biztonságban tudhatnád őket, ha ezt most megtanulnánk.

  – Ebben talán igazad lehet. – Hayatot könnyű erre hívatkozva bármire rávenni. Úgy látszik, akárhonnan is veszünk ki egy Hayatot, ezzel megnyerhető.- Legyen.

  Ezután közösen tanulmányozni kezdték a holocron felvételeit, hogy a technikát elsajátíthassák. Pár nap múlva neki láttak a gyakorlásnak, ahol Hayato mindent beleadott mindent a fejlődés érdekében. Az ezt következő napokban Hayatoban elindult valami, amit nem tudott kontrollálni. Szinte sikertelen volt az összes meditációja, mert mindig érzelmi hullámokba keveredett, így képtelen volt koncentrálni. Úgy döntött, hogy megvitatja Joellel a dolgot.

   

 4. Halápi Dávid augusztus 23, 2020 at 19:48

  Hayato a Jedi Templomban 1.

  Ez Hayato első napja a Jedi Templomban. Mielőtt elkezdene a Jedikről tanulni, választania kellett egy öltözéket, ami illik hozzá, és kényelmes viselet lesz a kiképzés során. Egy fekete felsőt választott egy kék nadrággal, ami kicsit nagy volt rá, de a templomban dolgozó hölgyen szívesen segítettek rászabni pontosan az öltözetet. Ezután az új szállásához kísérték, ahová belépve számára idegen dolgokat talált, amiket még sosem látott ez előtt. Talált egy piramis formájú tárgyat, ami a tenyerében elfért. Megpróbálta kinyitni, de nem járt sikerrel. Ekkor Suzuya mester lépett be a szobába.

  – Oh, látom megtaláltad a holocront – mondta Hayatonak. – Ez fontos pontja lesz a kiképzésednek. Ebbe tudod feljegyezni a filozófiád és tapasztalataid a jövőben üzenetek, formájában.

  Hayato a holocront figyelte.

  – Hogy nyithatom ki? – kérdezte.

  – Majd idővel megérted – válaszolta a mestere – gyere velem, bemutatom a Jedi Templom többi részét. majd elindult a szobából kifele, majd möhötte Hayato követte. – Az első, és legfontosabb hely a templomban a könyvtár. Több ezer évnyi munkáját találhatod itt számtalan Jedinek a múltból.

  – Hány Jedi van itt most? – kérdezte Hayato.

  – Kevés. Mi vagyunk mesterek hárman, és egy pár ifjonc. Néha megfordul itt egy mester, de csak rövid időkre, hiszen ők más bolygókon élnek. A következő hely az ifjoncok szobálya, itt tanítjuk az ifjoncokat a Jedi útjának alapjaira. Ide tilos belépni egy mester engedélye nélkül. A templom mögötti kertben található pályákat a fizikai tréningekre használjuk. Ezeket a pályákat használhatod edzésre mind a saját testi fittséged építésére, illetve a fénykard vívás elsajátítására. Igaz, vannak ritka esetben olyan Erő képességek is, amiknek a használatát csak itt tudod elsajátítani. A fizikai tréningen kívül rengeteg képzésen fogsz részt venni, többet között repülési gyakorlatokon.  Mi itt a földi Jedik nem szoktunk sokat repülni, de egy háború bármikor kirobbanhat a galaxisban, így érdemes felkészülni rá. A legtöbb Jedi a fénykardját használja a csatában, ám az Erő képességek használata is kulcsfontosságú lehet.

  – Mi ez az "Erő" egyébként? – kérdezte Hayato – Azt mondták, hogy tudom használni, de még csak azt sem tudom, hogy mi az.

  – Ó, ahhoz még sokat kell tanulnod…. Az Erő egy energia, ami körüljár minket, és ez adja az erejét a Jediknek és a Sitheknek – válaszolta Suzuya mester – de az Erő több ennél… az tartja össze a galaxist.  A jedik használják a béke fenttartásához, ám a Sithek gonosz célokra is felhasználják.

  – Én sosem fogom felhasználni gonosz célokra – válaszolta Hayato – végülis ez miatt vagyok itt.

  Ezután mestere a fő gyakorló területre küldte Hayatot.

   

 5. Jodie AI augusztus 23, 2020 at 14:23

  Hayato a háborúban 1.

  Hayato egy másik helyen ébredt fel, mint ahol eddig tartózkodott. Egy modern stílusú szobában volt, ami valahogy nyomasztóan haott rá. A szobában senki nem volt rajta kívül, ám így is rögtön tudta, hogy hol van. Ahogy kirohant a szobából, egy folyosón találta magát. Ahogy a folyosón rohant, érezte, hogy az egész helység remeg körülötte. Ekkor megszólaltak a szirénák, és vészhelyzést adtak ki a hajó egész területén. Ahogy tovább haladt előre, elérte a hajó hídját, A hajón szolgálók épp próbálták elhárítani az ellenséges szuper-csillagromboló lövéseit. Egyedül Hayato nem volt csak tisztában vele, hogy mi is zajlik épp körülötte.

  – Aizawa tábornok, mik az utasításai? – Kérdezte az admirális helyettes.

  Hayatot megrázta, hogy ő neki kell parancsot adnia, mivel még sosem járt háborúban, szóval semmilyen harci tapasztalattal nem rendelkezik, de úgy érezte meg kell tennie, hogy a lehetőségeihez mérten a legjobb parancsokat adja ki.

  – Oké, ki az ellenségünk? – kérdezte Hayato.

  – Egy Sith flotta, valószínűleg Darth Nihilus flottája. – válaszolta az admirális helyettes.

  – Hány hajónk van? 

  –  400 vadász, 100 tüzér hajó, és 300 cirkáló.

  – És az ellenségnek?

  – 700 csatahajó, és 1000 cirkáló.

  – Ó, az rendkívül nem jó. Főleg az én irányításommal. – sóhajtott Hayato.

  – Mi hiszünk magában tábornok! – válaszolta az admirális helyettes.

  Hirtelen egy fekeje lyuk képződött a csatatéren, ami kezdte elnyelni a hajókat a környékében. Hayato kiadta a parancsot, hogy minden hajóval támadják a fekete lyukat, ám az egyre nagyobb és nagyobb lett, minél több hajót elnyelt. Már közel volt a vég, amikor az utolsó pillanatban Hayato hajója elpusztította a fekete lyukat. Már csak két hajó maradt a csatatéren. Hayatot sokkolta a hatalmas veszteség, ám hirtelen egy ismerős hangot hallott a háta mögül.

  – A hajó legénységének! Visszavonulás! – adta ki a kettes számú Hayato a parancsot.

  Majd Hayato egy idegen szobában ébredt fel, ahol már nem volt ott senki a csatában szolgálók közül, de érezte, hogy vissza került eredeti helyére.

   

   

1

Új kommentek érkeztek a következő helyszínekre!

Tovább az eszköztárra